Fördelar med OneNote – Din digitala anteckningsbok

OneNote är ett mycket bra alternativ till ditt anteckningsblock i papper –  OneNote = Din (& kollegors) digitala anteckningsbok med ämnesflikar.

OneNote är tillgängligt för alla och att det är gratis. Det innebär att du kan ladda hem och använda OneNote kostnadsfritt oavsett vilken enhet du använder. OneNote finns nu tillgängligt på Windows-datorer, surfplattor med Windows 8, Windows Phone, Mac-datorer, iPad, iPhone och Android

Några av de stora fördelarna med OneNote som jag ser är:

  • Söka – Jag tänker ofta, gällande min pappersanteckningsbok, jag vet att jag skrev det här någonstans. Och sen ägnar jag en bra stund att leta efter de specifika anteckningarna. I OneNote är det bara att skriva kundens namn, projektets namn eller något från föreläsningen du varit på och så hittar du din anteckning.
  • Dela –  Jag glömmer anteckningsboken och måste skriva på ett lösblad.  Med OneNote spelar det ingen roll. Jag kan nå min anteckningsbok via datorn, min surfplatta eller telefon. Jag sparar den via OneDrive och får tillgång till den från alla mina enheter.
    Du kan ju också dela anteckningar med dina kollegor med OneNote.
  • Skärmurklipp – Direkt från skärmen kan jag ta skärmurklipp, t ex en text från Internet – och den blir då sökbara inne i OneNote.
    Skärmurklipp i Windows 7 och Windows 8 görs med Windows-tangenten (två knappar till vänster om mellanslagstangenten) + S. I Windows 8.1 använder du Windows-tangenten + Skift + S. Klistra sedan in i OneNote via dialogrutan som öppnas.

Vill du se en kort introduktionsfilm om OneNote – Klicka här.